З початку травня поточного року виконавчим службам в Україні стало дозволено блокувати рахунки боржників незалежно від суми боргу. Раніше картки блокувалися лише за наявності боргу понад 100 тисяч грн. Однак, зараз власникам карток можуть заблокувати їх за будь-який борг - за борг за комуналкою, за борг за кредитом, за борг за автомобільними штрафами, за борг за аліментами тощо.

У нашому матеріалі ми розповімо, як власноручно перевірити, чи блокуватимуть ваш рахунок за борги та чи є у вас такі борги.

Насамперед слід сказати, що є спеціальний реєстр. Вам потрібно вказати в ньому дані про облікову картку платника податків (номер ідентифікаційного коду), ПІБ та дату народження.

Також, ви можете перевірити всі деталі щодо боргу виходячи з "виконавчих проваджень" у своєму обліковому записі в додатку "Дія", де детально описано, хто саме займається виконанням рішення про стягнення вашого боргу, контакти виконавця, сума боргу та ін.

Також, якщо на вашому рахунку є сума в 13,4 тис. грн, яка була заблокована, то ви можете попросити у виконавця скористатися фіксованою сумою - 13,4 тис. грн, що дорівнює двом мінімалкам. Для цього потрібно звернутися до виконавця. Також при повній виплаті боргу виконавець має направити відповідний документ до банку і ваш рахунок мають розблокувати.

Автоматично банк зможе самостійно зняти арешт з усієї суми чи її якоїсь частини, тому не слід витрачати свій час звернення до банку. Слід зазначити, що, згідно з новими правилами, заблокувати картку можна навіть у тому випадку, якщо сума боргу становить лише кілька тисяч гривень, а, можливо, навіть кілька сотень гривень боргу. Мінімальної суми "порогу" боргу більше немає.

Читайте також:

Ось і почалося: як пройшла потужна атака безпілотників на Крим та що відомо

Це відплата: ЗСУ завдали потужних ударів по окупантам. Відразу мінус чотири роти та кілька складів

Багаті теж плачуть: у Києві сталася елітна ДТП із найкрутішою Lamborghini та Maserati. Фото