Сьогодні, 12 червня, у православному календарі - день пам'яті преподобного Ісаакія Далмантського. Довгий час він жив у пустелі, проте за часів імператора Валента, який сповідував аріанське вчення, почалися гоніння за християнами, тому преподобний вирішив прибути до Константинополя. Зустрів він дорогою самого правителя і попросив відкрити православні храми, які були закриті.

Якщо він так зробить, то сам Господь допоможе імператору у битві, на яку той вирушав.

Але Валент тільки посміявся і вирішив не прислухатися до слів Ісаакія, а наказав зачинити його в темниці до повернення після битви. Однак пророцтво преподобного збулося і перемогу здобули готи, а не Валент. Ісаакія випустили з в'язниці і з того часу він був відомий як пророк.

Цього дня Церква забороняє вживати лайливі слова. Також не можна сваритися з близькими, ображати знайомих. Не варто братися за повільну чи надто важку працю, краще цей день провести у молитвах. Не розважайтеся і не влаштовуйте гучні розваги.

Наші пращури називали 12 червня "Зміїним днем", тому що в цей період вилазили змії і ставали особливо небезпечними. Слід бути вкрай обережним, адже за переказами, якщо 12 червня вкусить змія, то ніхто не зможе вилікувати людину.

Прикмети 12 червня

Багато павутинь плетуть павуки – чекайте зміни погоди.

Бджоли у цей день неживі - почнеться дощ.

Почути грім до швидкого похолодання. Читайте також:

Вважаються застарілими: українцям розповіли, від яких купюр доведеться відмовитись

Під дачу чи під город: які земельні ділянки можуть отримати учасники бойових дій