Згідно з церковним календарем, 11 червня відзначається пам'ять святої Феодосії - благочестивої та багатої дівчини, яка народилася у Константинополі.

Детальніше про день 11 червня, його історію, традиції та заборони інформує ТСН.

Її мати молилася щодня за народження дитини, мріючи про набуття посланого їй Богом скарбу. Коли народилася Феодосія, матері вдалося виховати свою дочку у Божому страху, і після смерті чоловіка вона віддала її до монастиря.

Феодосія прийняла чернечий спосіб життя та вважала своїм призначенням боротьбу проти єресі. Один із її найзнакових моментів стався під час правління Лева Вірменина, коли вона викрила імператора в нечисті та відкрито проповідувала християнство. На жаль, її стійкість і вірність Богу призвели до того, що її схопили і зрадили страшним мукам, а потім спалили в печі.

Життя святої Феодосії є джерелом натхнення багатьом шанувальникам та шанувальникам хресних шляхів та боротьби проти зла. Її жертва, віддана заради віри, послужила найкращим прикладом для всіх, хто прагне вистояти в складних і суворих умовах, виявляючи віру в Бога і безкорисливу любов до ближнього.

Що заборонено робити 11 червня

1. Не можна сваритися 11 червня, тому що сварки можуть стати фатальними та принести негативні наслідки в майбутньому.

2. Не варто сумувати 11 червня, тому що настрій, який буде у вас цього дня, може позначитися на вашому майбутньому. Тому краще спробувати залишатися позитивним та оптимістичним навіть у скрутні моменти.

3. Не дозволяється стрибати по землі 11 червня, щоб не зашкодити врожаю. Натомість варто постаратися залишатися на землі і бути акуратнішим, особливо якщо ви працюєте в сільському господарстві.

4. Якщо ви хочете отримати удачу 11 червня, то можете спробувати наступну прикмету: сьогодні необхідно купити нову прикрасу та носити її на шиї, щоб залучити удачу та благополуччя.

5. Краще не проявляти агресію та почуття ревнощів у цей день, оскільки це може призвести до конфліктів та сварок, які можуть стати фатальними.

6. Якщо ви хочете залучити благополуччя та удачу в бізнесі, то цього дня можна поставити на свій стіл гарну квітку або подарувати її колегам та партнерам.

Народні прикмети та традиції 11 червня

- Якщо 11 червня жито починає колоситися, то наступної осені очікується рясний урожай грибів.

- Якщо 11 червня ви помітили багато павуків, то можна очікувати настання гарної погоди.

- Ранковий туман 11 червня на поверхні води перший знак ясної погоди.

- Активна поведінка бджіл 11 червня біля вуликів може означати короткочасний дощ.

- Якщо 11 червня буде дуже спекотно, то слід не чекати великої кількості боровиків у лісі.

- Початок цвітіння жита 11 червня - сигнал до того, що настав час білити полотна.

Читайте також:

Вони їздять на повітрі? Названо 10 популярних авто з найнижчою витратою палива

Торкнеться тисяч українців: які будуть проблеми у тих, хто їздить електросамокатами та моноколесами. Мало не здасться

Готуйте 17 тисяч гривень: як штрафуватимуть за катання на електросамокатах