8 червня жителі російського Воронежа поскаржилися на "атаку дрона". Як заявили представники влади, ударний БПЛА моделі UJ-22 Airborne виробництва компанії «Укрджет» врізався в будинок №21 на вулиці Бєлінського 9 червня близько 10.30 і стався вибух.

У Кремлі прокоментували вибухи у Воронежі, які сталися вранці 8 червня.

Так, речник російського диктатора Дмитро Пєсков назвав НП з безпілотником атакою на громадянську інфраструктуру РФ. Як і слід було очікувати, Пєсков звинуватив в інциденті Київ, але при цьому допустив суперечливе застереження, сказавши, що " БПЛА був збитий, і, власне, там потрапив уже збитий безпілотник".

Виходить, що, за словами самого прес-секретаря Кремля, до житлового будинку потрапив уже збитий безпілотник. Навіть якщо він виявиться українським, це ще не факт, то в Кремлі вже визнали, що це не було цілеспрямованою атакою на цивільний об'єкт, а була невдала робота саме російських військових, які намагалися цей дрон нейтралізувати.

Якщо ж підтвердиться, що дрон, що відзначився, стояв на озброєнні не України, а Росії, то слова Пєскова і зовсім виглядають смішно.

Пєсков також заявив журналістам, що БПЛА мав атакувати авіазавод, що знаходиться неподалік.

"Київський режим продовжує атаки на об'єкти цивільної інфраструктури, на житлові будинки, діяльність київського режиму триває. Ми з ним продовжуємо боротьбу та продовжуємо спеціальну військову операцію", - заявив Пєсков.

Спікер Путіна додав, що зараз на місці працює спеціальна комісія.

Нагадаємо, у російському Воронежі 8 червня поскаржилися на "атаку дрона". БПЛА, заявили там, врізався в житлову багатоповерхівку, внаслідок чого постраждали троє людей.

Офіційно губернатор регіону Олександр Гусєв заявив, що "на вулиці Бєлінського у Воронежі, за попередніми даними, впав безпілотник", про приліт у багатоповерхівку він волів не згадувати. У росіян у місцевих чатах істерика через удари територією РФ.

Зауважимо, що відстань від Воронежа до кордону з Україною в районі Харківщини становить близько 300 км.

Читайте також:

Путін кинув усю свою армію: російські солдати біжать разом із офіцерами

Путін повністю ослаб: він почав ховатися від росіян і другий рік поспіль скасовує "пряму лінію"

Аж піджак ззаду задерся: Лукашенко спробував захистити Путіна, розсмішивши весь світ