У Литві став відомим випадок із російським льотчиком Дмитром Мішовим, який не хотів брати участь у війні на території України. Він здався міграційній службі Литви, посилаючись на те, що він не хоче мати жодного відношення до військових злочинів Росії та Путіна.

Докладніше про випадок із російським льотчиком інформує BBC News.

Російський льотчик розповів, що дізнався про плани Росії на повномасштабне вторгнення в Україну, коли на тренуваннях російських льотчиків почали роздавати зброю. Російський льотчик ще за місяць до початку війни подав прохання про звільнення, однак звільнитися так не встиг, і російський льотчик Мішов все одно опинився в Білорусі - у Мачулищах.

Російський льотчик Мішов заявив, що ніколи не літав на територію України, російський льотчик не робив удари по Україні, але російський льотчик перевозив вертольотом Мі-26 вантажі для окупантів.

Незважаючи на це, російського льотчика Мішова так і не було звільнено, і ситуація стала нестерпною, коли оголосили часткову мобілізацію. Тоді російський льотчик вирішив тікати.

"Бути співучасником злочину я відмовляюся. Якби мене таки змусили воювати і посадили на бойовий гелікоптер, мені б довелося у зв'язку зі своєю роботою вбивати. Я б забрав кілька десятків життів, найімовірніше, і я б цього не хотів, тому що українці мені не вороги" , – наголосив російський льотчик.

Крім того, російський льотчик Мішов підтвердив величезні втрати у війні, про що чудово знають у РФ, але всіляко заперечують. За словами російського льотчика, полк, у якому він служив, втратив майже 20% гелікоптерів, які перебували на озброєнні приблизно в кількості 40-50, а торік диверсанти знищили двох, а ще шість чи сім із них було збито на фронтах.

Вчинок російського льотчика Мішова, як і його щире інтерв'ю, змушують задуматися про те, що війна, незважаючи на політичні причини, супроводжується великими гуманітарними втратами та різкими змінами у житті людей. Також це свідчить про те, що низка російських військових усвідомлює всю відповідальність за війну в Україні.

Читайте також:

Аж піджак ззаду задерся: Лукашенко спробував захистити Путіна, розсмішивши весь світ

Останній тост Путіна 24 лютого 2022 року: Невзоров розповів, що сталося на "банкеті сатани"

Путін кинув усю свою армію: російські солдати біжать разом із офіцерами