Археологічні знахідки завжди хвилюють людство, відчиняючи двері в минуле і даючи нам можливість краще зрозуміти, як ми розвивалися. Нещодавно розкопки у селі Боксфорд у Беркширі (Британія) дозволили археологам виявити шматок деревини, прикрашений різьбленням, вік якого оцінюється у понад 6 000 років.

Докладніше про загадковий артефакт з різьбленням інформує Апостроф.

Подія сталася під час будівництва нового флігеля, коли будівельники почали копати траншею для фундаменту та помітили дивний шматок дерева, який виявився загадковим артефактом із різьбленням. Це привернуло увагу землевласника Дерека Фосетта, який зв'язався з археологом Сарою Орр. Їхній огляд дерева показав, що загадковий артефакт з різьбленням був справді старим і дуже добре зберігся.

Вивчення загадкового артефакту з різьбленням вченими показало, що його було вирізано приблизно в період мезоліту Європи, тобто близько 6 000 років тому. Враховуючи, що загадковий артефакт з різьбленням дуже добре зберігся, інформація, прихована за знаками на його поверхні, представляє серйозний інтерес для археологів.

Вчені проаналізували не лише річні кільця загадкового артефакту з різьбленням, а й стиль символів, відтворених на дереві. Декоративний стиль на дереві загадкового артефакту з різьбленням був порівняний з керамічними деталями раннього неоліту та прикрасами на Шигірському ідолі, знайденому в Уральських горах. Шигірський ідол, який також датується мезолітом, є стародавньою дерев'яною статуєю, що символізує людину з декоративними прикрасами, подібними до тих, що виявлені на шматку дерева в Беркширі.

Очевидно, що інформація, що міститься в символах на загадковому артефакті з різьбленням, є цінним об'єктом вивчення декоративних та духовних практик раннього людського суспільства. Після завершення дослідження загадкового артефакту з різьбленням, Фосетт пожертвує загадковий артефакт з різьбленням музею Західного Беркшира, щоб загадковий артефакт з різьбленням міг бути доступним для всіх, хто цікавиться цією темою.

Загадковий артефакт з різьбленням, фото: скріншот з мережі

Загадковий артефакт з різьбленням, фото: скріншот з мережі

Загадковий артефакт з різьбленням, фото: скріншот з мережі

Читайте також:

Це просто диво: мережа зворушило відео порятунку рудого кошеня із затопленої Херсонщини.

ЗМІ розповіли, як "волонтерів", пов'язаних з адвокатом Шевчуком, випускають за кордон: багато хто там і залишився

Просто до сліз: у Києві проводили в останню путь 9-річну Віку та її маму. Їх не пускали в укриття