Після підриву російськими терористами дамби на Каховській ГЕС місто Херсон потерпає від затоплення. Наразі затоплена величезна частина нижнього старого міста.

За даними МВС України, найскладніша ситуація у Корабельному районі Херсона. Там підтоплено понад 1800 будинків. Евакуація у Херсоні триває.

За останніми даними від влади, з моменту аварії рівень води в Дніпрі підвищився майже на шість метрів, підтоплені 2629 житлових будинків у 20 населених пунктах правобережної Херсонщини. Про це заявив голова ОВА Прокудін.

У Шуменському мікрорайоні Херсона дуже розлилась річка Веревчина, яка майже пересохла років 10 тому. Проте зараз в ній значно піднявся рівень води, і через це затоплена частина селища Зимівник та частина Шуменського мікрорайону.

Місцева мешканка, яка у звільненому в листопаді 2022 року Херсоні жила під постійними обстрілами окупантів, емоційно відреагувала на новий теракт російських агресорів.

“Горіти Путіну у пеклі...Тварюка така, сволота!" – різко говорить вона на відео.

Стало відомо, що у Гопрах росіяни виганяють власників 2-поверхових будинків із помешкань та самі розташовуються в них. Як кажуть у Генштабі, на дахах будинків загарбники облаштовують вогневі позиції. А у Козачих Лагерях, п’яні росіяни, заборонили евакуацію населення та перекрили всі шляхи для виїзду.

Читайте також:

Путін підставив сам себе: росіяни залишили Крим без води і затопили свою першу лінію оборони

Готуйтеся отримати 14 тисяч на оздоровлення дитини: у яких областях виплатять гроші

У Росії вже почалася справжня паніка, Кремль не знає, що робити