Директор департаменту ринкових досліджень рейтингового агентства IBI Rating Віктор Шулик розповів, яким може бути курс долара до кінця 2023 року.

Докладніше про те, яким може бути курс долара до кінця 2023 року, повідомляє UBR.ua.

Експерт вважає, що курс долара до гривні може досягти мети 42 грн/$ і вище до кінця 2023 року. Варто сказати, що таким високим курс долара ще ніколи не був, фактично це стеля ціни на долар.

Оптимістичний сценарій для гривні, що є базовим, передбачає курс долара в районі 37-38 грн/$ до червня поточного року. Але також можливий негативний сценарій, коли курс долара досягне рівня 42 грн/$ і вище.

За словами Шуліка, такий негативний сценарій може бути викликаний цілою низкою факторів, починаючи від тиску кредиторів/партнерів на Україну до зміни ситуації на військовому фронті чи глобальних факторів, які можуть вплинути на економіку країни та курс долара.

Хоча зараз курс долара до гривні знаходиться на відносно стабільному рівні, економічні експерти рекомендують готуватися до нестабільності долара і розглянути можливі сценарії для розбудови особистих фінансових стратегій з урахуванням курсу долара в майбутньому. У такій нестабільній економічній ситуації важливо зберігати грошові заощадження, у тому числі в доларах, у надійних джерелах, а також дослухатися до рекомендацій експертів щодо курсу долара та порад щодо максимальної оптимізації особистого бюджету, у тому числі заощаджень у доларах відповідно до поточної економічної ситуації як у світі, так і в країні.

Читайте також:

Можете залишитися без пенсії, якщо є борги з комуналки. Що потрібно знати

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція

Будьте готові: за борги по комуналці блокуватимуть ваші гроші у банках