Незважаючи на непрості умови життя, спричинені повномасштабним вторгненням Росії на територію України, батьки маленьких українців все ще прагнуть забезпечити хоч якийсь відпочинок своїм дітям. І якщо у 2022 році працювали лише 150 літніх таборів із майже 5 тисяч наявних в Україні на 2021 рік, то у 2023 році вже відкрилися 900 із них.

Докладніше про те, до яких дитячих таборів можна відправити дітей цього літа, інформує ТСН.

В Україні існує низка дитячих таборів, де діти можуть безпечно та приємно провести літній відпочинок. На Прикарпатті, наприклад, провідні літні дитячі табори готові цього року прийняти більше дітей на відпочинок, оскільки вимушені переселенці з фронтової зони, які розселялися в цих дитячих таборах минулого року, вже поїхали. Власники дитячих таборів провели ремонти, підготували бомбосховища у дитячих таборах, склали програми та найняли вихователів у дитячі табори на новий літній сезон. Вартість відпочинку у дитячих таборах тут варіюється від 10 до 40 тисяч гривень.

На Закарпатті цього року розпочнуть працювати 17 літніх дитячих таборів. Кількість дитячих таборів у регіоні побільшало внаслідок того, що дитячі табори з менш безпечних місць перемістили сюди. Ціни на відпочинок стартують від 7 тисяч гривень.

Жителі Одеської області та інших регіонів на свій страх і ризик привозять своїх дітей до регіону, але про традиційний морський відпочинок на узбережжі Чорного моря не йдеться. Місцева влада поки вирішує питання про те, чи дозволить їм хоч у якомусь форматі проведення пляжного сезону, і поки що батьки можуть розмістити своїх дітей лише у традиційних пришкільних дитячих таборах, але лише у червні.

У Києві також активно працюють денні пришкільні дитячі табори, куди батьки, що працюють, можуть віддавати своїх дітей без ночівлі з понеділка по п'ятницю. Вартість двотижневої зміни у середньому становить близько 9 тисяч гривень.

Таким чином, незважаючи на виклики, з якими доводиться стикатися в Україні, батьки все ще знаходять способи забезпечити своїх дітей безпечним та кумедним літнім відпочинком у дитячих таборах, який допоможе їм розслабитись та отримати багато позитивних емоцій.

Читайте також:

Не дивуйтеся: як виглядатиме нова монета номіналом 2 гривні

Спекотне літо скасовується: синоптик розповів про сюрпризи погоди у червні

Не пропустіть виплати: українським сім'ям починають видавати 14 тисяч на оздоровлення дітей. Хто отримає