Всі погодяться, що літо - це час ігор, розваг, свободи у виборі занять, зняття напруги, що накопичилася за рік, заповнення витрачених сил, відновлення здоров'я - це період вільного спілкування дітей. Держава завжди дбала, щоб цей час для дітей пройшов з максимальною користю. Проте у 2023 році правила оздоровлення дітей змінилися.

Так, якщо раніше для оздоровлення дітей відправляли до спеціальних таборів та санаторій, то зараз в уряді вирішили перевести турботу про здоров'я дітей у грошову форму.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, в Україні з 1 червня Кабінет Міністрів запустив програму монетизації дитячого оздоровлення. Сума до видачі становить 14 165 грн. на одну дитину віком від 7-18 років.

Гроші може отримати батько з дітьми з інвалідністю, або багатодітні сім'ї, які проживають в одній з областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Київська.

"Щоб отримати кошти, батькам (або особам, які його/її замінюють) достатньо листівки спеціальну картку до ПриватБанку, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину", – сказано в офіційному повідомленні.

Гроші можна буде витратити на купівлю путівки на оздоровлення чи відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій чи Тернопільській областях.

Батьки чи опікуни дітей, які відповідають усім критеріям, отримають через "Дію" повідомлення про можливість отримання соцдопомоги.

Вже зараз батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку. Перевірити перелік одержувачів можна тут .