Вирощувати троянди на своїй ділянці – завдання не з легких. Мало того, що вирощувати троянди - це задоволення не з легких, так є ще й маса помилок щодо догляду за трояндами, при допущенні яких троянди можуть легко обсипатися. І одна з помилок, які можуть позбавити вас троянд, є неправильне обрізання троянд.

Обрізка троянд - це дуже важливий процес, який дуже впливає на розвиток і цвітіння троянд. Щоб троянди радували своїми красивими квітами і не обсипалися, необхідно дотримуватись певних правил обрізання троянд. Але багато садівників роблять помилки, які можуть негативно позначитися на здоров'ї троянд. Тому важливо знати, як правильно обрізати троянди. Докладніше про те, як правильно обрізати троянди, читайте у нашому матеріалі.

Перше, що варто зрозуміти, - троянди не потрібно обрізати тільки перед цвітінням троянд, як багато хто помилково вважає. Щоб запобігти обсипанню троянд, слід регулярно проріджувати кущі троянд, видаляючи пошкоджені бутони троянд, хворі та непридатні гілки троянд. Цей процес можна проводити будь-якої пори року, але найкраще обрізати троянди навесні та восени.

Зазвичай рекомендується обрізати троянди на початку весни, на початок активного зростання. Але не слід сильно скорочувати троянди, оскільки це може зашкодити здоров'ю троянд. Важливо розуміти, на яких гілках росте троянда: на нових приростах чи старих пагонах троянд. Якщо цвітіння троянд відбувається на нових гілках, можна обрізати троянду до 15 см над кореневою шийкою на початку весни.

Якщо ж цвітіння троянд відбувається на пагонах минулого року, то троянди слід обрізати на третину довжини навесні після зникнення небезпеки заморозків. Також необхідно видаляти всі пагони у троянд, які ростуть усередину куща троянд і перетинаються між собою, і проводити регулярне редукційне обрізання кущів троянд, щоб забезпечити хорошу вентиляцію та світлопроникність.

Щоб троянди цвіли пишно і не обсипалися, необхідно видаляти всі троянди, що зав'яли, і обрізати квітконоси з трьох-чотирьох листків. Таким чином, енергія троянд буде спрямована на зростання нових квітконосів у троянд, що покращить цвітіння троянд.

Читайте також:

Ось так ви загробите всі ваші троянди: названі 6 головних помилок при догляді за цією прекрасною квіткою

Ваші троянди не обсипатимуться і почнуть пишно цвісти: що треба посадити біля них

Вашим трояндам заздритимуть сусіди: приготуйте цей засіб з лушпиння цибулі.