На 16 місяць війни в Україні раптово самі росіяни почали переживати за свою безпеку та обладнати поряд зі своїми будинками бомбосховища. В усьому провиною - безневинні безпілотники, які, балуючись, запускають невідомі особи у бік Москви.

І ось тепер у Москві розпочалася масова підготовка бомбосховищ для місцевих мешканців. Докладніше про обладнання бомбосховищ інформує Telegram-канал Сірена.

Повідомляється, що деякі житлові будинки в Москві переобладнують підвальні приміщення у бомбосховищі. Передбачається, що в цих бомбосховищах будуть встановлені спальні місця, а також розміщені інструкції з евакуації та збору "тривожних валіз". По відео, що було опубліковано в даному повідомленні, видно, що в одному з таких будинків, розташованому на Чертанівській, 13, вже встановлені столи, стільці та, ймовірно, спальні місця. Вважається, що у таких бомбосховищах москвичі зможуть перечекати ракетну атаку на Москву.

Водночас, на сайті Державних закупівель з'явився контракт на проектування бомбосховища для Центральної клінічної лікарні при Кремлі. Цей бомбосховищ буде здатний розмістити до 800 осіб і бомбосховищ повинен захистити москвичів від вибухової хвилі та радіації.

Ситуація навколо створення бомбосховищ викликає деякі побоювання та призводить до обґрунтованих хвилювань у місцевих жителів Москви, адже війна ось поряд, а не там далеко, в Україні. Однак обладнання бомбосховищ не вирішить глобально проблему з безпекою, адже головні вороги росіян - це вони самі та їхня влада. І бомбосховища не допоможуть захиститись від такого ворога.

Читайте також:

Збираються в лісі та "смикають черв'ячка": у мережі показали, чим займаються діти ватажка "вагнерівців" Пригожина

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Ось це правильно: як покарали губастих блогерок, які знімали роботу української ППО