У Житомирі стався кричущий випадок, який поставив на вуха всю Україну. Під час поїздки на маршрутці № 58 "Малеванка – Діагностичний центр" у Житомирі стався конфлікт, спричинений відмовою водія Житомира безоплатного проїзду військовослужбовцю із Житомира.

Докладніше про скандальний інцидент у Житомирі інформує Обозреватель.

Повідомляється, що маршрутник із Житомира зажадав повної оплати проїзду з військовослужбовця, який показав своє посвідчення. Багато пасажирів із Житомира почали обурюватися, мовляв, у такий час нема чого вимагати гроші з тих, хто боротиметься за нас на війні. Проте маршрутник із Житомира продовжував гнути свою лінію, посилаючись на те, що військовий із Житомира перебуває не при виконанні. Внаслідок цього інциденту в Житомирі водій вдарив літнього пасажира, який заступився за військовослужбовця ЗСУ.

"Водій змусив платити його за проїзд, люди заступилися за військового. І дідусь, який заплатив за військового, почав кричати на водія і вийшов з маршрутки. Водій вибіг і в спину вдарив діда. Той упав і мало не вбився", - розповіли очевидці у мережі.

Цей випадок є лише одним із багатьох подібних скандалів, у які потрапляють водії у маршрутках Житомира. Жителі Житомира повідомляють про випадки, коли маршрутники в Житомирі вимагають повну оплату проїзду у пасажирів, включаючи пенсіонерів та інвалідів. Це викликає невдоволення та негативні реакції у городян, які часто виступають на захист людей. Варто сказати, що маршрутники Житомира почуваються дуже комфортно, перебуваючи далеко від фронту.

Згідно із законодавством України, українські військовослужбовці та бійці, які здобули інвалідність під час бойових дій, а також чорнобильські ліквідатори, мають право на безоплатний проїзд на всіх видах транспорту, крім таксі. Це право гарантоване законодавством України та має бути дотримано у повному обсязі, щоб поважати та підтримувати тих, хто захищав та служив своїй країні. І йдеться не лише про Житомир.

Читайте також:

Розвернуло весь будинок: українець за допомогою сірника вирішив знайти витік у газовому балоні. Фото

Землетрус на Полтавщині: що відомо на сьогоднішній день

Удар відплати: у Тверській області безпілотники атакували великий нафтопереробний вузол