Перець – це овоч, популярний в Україні завдяки його солодкуватому смаку та незвичайним властивостям. Але під час посадки перцю важливо пам'ятати, що деякі овочі містять властивості, які можуть виявитися небажаними для зростання перцю.

Докладніше про те, що в жодному разі не можна садити поруч із перцем, читайте в нашому матеріалі.

Капусту будь-якого виду (білокочанну, брюссельську або капусту романеску) не слід садити разом з перцем, тому що вона може швидко висушити ґрунт і відібрати у перцю необхідну вологу та корисні речовини.

Огірки та буряк теж люблять вологу, і тому їхнє сусідство з перцем може стати причиною надлишку води, що негативно позначиться на врожайності перцю.

Горох може заплутати стебла перцю та запобігти правильному розвитку перцю. Також горох може сприяти появі грибкових захворювань, які послаблять перець та призведуть до низької врожайності перцю.

Кріп не заважає зростанню інших овочів, але його сусідство з перцем не бажане. Кріп може затіняти перець, а також залучати шкідників, що негативно позначиться на врожайності перцю.

Картопля, баклажани та помідори теж слід уникати при посадці поруч із перцем. Вони можуть стати джерелами тих же хвороб, які шкодитимуть перцю та знижуватимуть урожайність перцю.

Правильний вибір сусідів для перцю може значно вплинути на врожайність перцю та якість перців. Уникайте сусідів, які послаблять чи пошкодять ваш перець, і вибирайте тих, хто допоможе рости перцю здоровим та врожайним.

Читайте також:

Ось чому картопля виростає дрібною: більше ніколи не підгодовуйте її цим поширеним засобом

Продається в будь-якій аптеці: обробіть цим засобом цибулю і вона виросте соковитим і солодким

Ось так ви загробите весь урожай винограду: що не повинно рости поряд із ним. Перевірено роками