Картопля – дуже примхлива рослина, яка потребує постійного догляду на всіх етапах вирощування, включаючи період висадки картоплі у ґрунт. Багато городників використовують підживлення для картоплі для покращення росту та розвитку картоплі, проте, не всі з них дають позитивний ефект для картоплі, як стверджують агрономи.

Докладніше про те, чим краще ніколи не підгодовувати картоплю, читайте в нашому матеріалі.

Отже, що потрібно знати про підживлення картоплі? Перший і, мабуть, найважливіший момент – картопля любить органічні добрива, у тому числі й кінський гній. Однак, підживлення картоплі органікою слід проводити заздалегідь, до посадки бульб картоплі, щоб гній встиг перегнити. Це можна зробити в період осіннього або раннього весняного перекопування ґрунту. Перед розміщенням бульб картоплі в лунки рекомендується також додати туди трохи калію та фосфору, який корисний для картоплі.

Важливий момент: золу не рекомендується додавати до картоплі. Це пов'язано з тим, що зола робить лужний ґрунт і не дозволяє картоплі засвоювати калій у достатньому обсязі.

Таким чином, органічні підживлення – ідеальний варіант для вирощування картоплі. Але не забувайте про правильне використання добрив для картоплі та склад ґрунту, щоб отримати хороший урожай картоплі. Також варто враховувати, що картопля не рекомендується вирощувати поблизу деяких рослин, наприклад, поруч із кабачками, оскільки це може негативно вплинути на врожайність.

Читайте також:

Гуцул приховував цей секрет від радянської влади: що потрібно зробити, щоб картопля виросла розміром із два кулаки

Картопля виросте дрібною, урожай буде зіпсований: чим у жодному разі не можна удобрювати картоплю. Часта помилка

Секрет наших прадідів: як відлякати від картоплі колорадських жуків. Хімікати не потрібні