Вирощування цибулі - це непросте завдання, що потребує певних знань та умінь. Цибуля часто стає жертвою комах, цибуля не переносить надлишку вологи й не розвивається при сухому ґрунті. Однак існує кілька порад від досвідчених дачників, які допоможуть виростити здоровий урожай цибулі. Зокрема, для гарного врожаю цибулі можна використовувати простий аптечний засіб.

Докладніше про те, як за допомогою звичайного аптечного засобу виростити солодку та соковиту цибулю, читайте у нашому матеріалі.

Один із простих способів виростити хороший урожай цибулі полягає в посадці цибулі в ґрунт чи компост. Цибуля любить добре пухкий ґрунт, тому при посадці важливо переконатися, що земля не надто щільна. Також під час посадки цибулі можна додати компост, який покращить поживні властивості ґрунту та допоможе розсіяти повітря, що забезпечить оптимальну вентиляцію кореневої системи цибулі.

Інший спосіб - підгодовувати цибулю мікро- і макроелементами. Наприклад, додавання фосфору, калію та азоту в ґрунт може дати здорове зростання та збільшення розміру цибулі. Добриво цибулі з такими мікроелементами, такими як магній, кальцій, цинк, мідь та залізо, також можуть допомогти підтримувати здоров'я цибулі та підвищувати її стійкість до хвороб та комах.

Крім того, варто враховувати, що цибулі не подобається надто багато води. Помірний полив достатній, щоб зберегти прийнятний рівень вологості у ґрунті, але не перенасичувати його.

Також не забувайте стежити за чистотою грядки з цибулею та видаляти будь-які рослини, які можуть залучити шкідників, таких як мухи.

Однак головний секрет, який допоможе виростити цибулю пухнастою та соковитою, це - популярний аптечний засіб. Один з ефективних способів – обробити цибулю нашатирним спиртом. Бувши багатим джерелом азоту, однією з основних складових живлення рослин, нашатирний спирт допомагає цибулі нарощувати зелену масу. При цьому при обробці кореневої системи нашатирним спиртом кислотність ґрунту знижується, а її мікрофлора покращується.

Підживлення цибулі нашатирним спиртом не тільки позитивно впливає на ріст і стан рослин, а й бореться з мухою цибулі, яка може знищити врожай. Тому поливайте грядки розчином нашатирного спирту у воді не частіше ніж раз на 10 днів, але не більше трьох разів за сезон, щоб отримати найкращий ефект. Після підживлення цибуля ростиме краще, пір'я буде соковитим і зеленим, а жовтизни не буде.

Читайте також:

Ось так ви загробите весь урожай винограду: що не повинно рости поряд із ним. Перевірено роками

Як позбавитися комарів на ділянці: перевірені хитрощі, які працюють

Так роблять польські дачники: як швидко позбутися кротів на городі