Національна комісія, яка здійснює державне регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) та регулює тарифи на світ, внесла офіційні пропозиції щодо підвищення єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів.

Докладніше про те, скільки доведеться платити за світло за новими тарифами, інформує видання «Енергореформа» .

Згідно з планами регулятора, починаючи вже з 1 червня 2023 року, ціна за світло за новими тарифами становитиме 2,88 грн/кВтч (з ПДВ). Фактично, новий тариф на світ буде підвищено вдвічі.

Голова НКРЕКУ Руслан Кайдаш зазначив у листі до Міненерго, що така зміна тарифів за світло дозволить покращити фінансові результати НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго", які є основними учасниками інструменту ПЗГ. Цей механізм полягає у покладенні на ринок електроенергії спеціальних обов'язків, необхідних для забезпечення суспільних інтересів у процесі її функціонування та контролю за ринковою ціною.

Також у листі глави НКРЕКУ було зазначено, що єдиний спосіб стабілізувати механізм ПСО - це поступове наближення тарифу на світ до ринкового рівня, фактично його підвищення.

Відомо, що пропозиція щодо плати за світло за новими тарифами буде розглянута урядом на найближчому засіданні. Важливо сказати, що зараз тариф за світло для населення становить 1,44 грн/кВтч при місячному споживанні 250 кВтг і 1,68 грн/кВтч при споживанні електроенергії у великих обсягах.

Читайте також:

Торкнеться мільйонів українців: ПриватБанк розповів про нові зміни

Вже цього літа доведеться отримувати права водія за новими правилами

Українцям радять перевірити свої павербанки та генератори. Все може змінитися