Землетруси загалом не характерні для України. Але навіть у нас періодично трапляються підземні поштовхи та невеликі землетруси, які розбурхують всю Україну та українців.

Наприклад, увечері, 26 травня, Національна система сейсмічних спостережень повідомила про землетрус магнітудою 3,5 на території Полтавської області. Детальніше про землетрус на Полтавщині інформує Інтерфакс.

Повідомляється, що епіцентр землетрусу, як виявилося, знаходився у Решитилівському районі на глибині 7 км на захід від самої Полтави. Коливання землетрусу були віднесені до ледве відчутних і, згідно зі звітом, і сам землетрус відчувався лише окремими людьми, які знаходились усередині приміщення на верхніх поверхах.

Зауважимо, що подібні за силою землетруси на Полтавщині фіксувалися і раніше. Зокрема, останні зареєстровані землетруси в регіоні сталися 14 січня 2023 року та 3 жовтня 2022 року з магнітудами у 2,7 та 3,4 відповідно.

Незважаючи на те, що землетрус стався майже непомітно, такі події завжди нагадують про те, що Земля – це динамічна планета, яка постійно змінюється та піддається впливу різних факторів. І землетруси - це лише один із можливих явищ. І для багатьох людей землетрус є нагадуванням про необхідність вживати всіх запобіжних заходів і бути готовими до можливих природних катаклізмів, у тому числі і до землетрусів.

Читайте також:

Дивіться уважно на платіжки: за газ тепер доведеться платити по-новому. Названі регіони

За ці гроші можна купити хату в селі: скільки коштує найкрутіший смартфон Xiaomi, що вдарив по iPhone

Буде потужний спалах: названі дні найпотужнішої магнітної бурі