Росія продовжує здійснювати ракетні атаки по Україні, порушуючи всілякі міжнародні закони щодо ведення воєнних дій. У п'ятницю, 26 травня, армія Російської Федерації здійснила черговий акт тероризму щодо України - було скоєно пряме влучення ракети до лікарні у Дніпрі.

На даний момент відомо про двох загиблих та кілька десятків поранених жителів Дніпра, які опинилися не на той час, не на тому місці. І вже зараз називають ім'я "винуватки", яку звинувачують у наведенні на лікарню у Дніпрі. Ім'я цієї жінки – Анна Алхім. Варто сказати, що Анна Алхім є відомою і досить скандальною українською блогеркою, яка сама родом із Дніпра.

Насамперед варто сказати, що причиною, через яку в мережі через трагедію в Дніпрі звинуватили Анну Алхім, є публікація Анни Алхім в Instagram-stories Анни Алхім. Вважається, що скандальна блогерка Анна Алхім виклала інформацію про лікарні у Дніпрі, де Анна Алхім стверджувала, що багато поранених бійців та офіцерів ЗСУ перебувають у лікарнях №6 та №9 міста Дніпро. Пост Анни Алхім закликав фоловерів допомогти їм. Однак це могло призвести до координації дій російських окупантів щодо ударів по Дніпру, які використали інформацію блогерки Анни Алхім і завдали ракетного удару по одному зі шпиталів у Дніпрі.

Важливо також наголосити, що Анна Алхім вже привертала увагу уряду та суспільства раніше. Анна Алхім потрапила до бази проекту "Миротворець" ще у 2019 році, де Анну Алхім звинуватили в "запереченні російської агресії, антиукраїнській пропаганді та участі в актах гуманітарної агресії проти України". Це було пов'язано з тим, що блогерка Анна Алхім відповіла на запитання свого фолловера, погодившись, що "Путін красень".

При цьому все, якщо вдуматися, Анна Алхім не винна у Дніпрі. Місцезнаходження лікарень, зокрема у Дніпрі, — загальнодоступна інформація, яку може роздобути кожен охочий через Google. Telegram-канал Інсайдер UA докладно пояснив, чому не варто звинувачувати блогерку саме в цьому випадку в Дніпрі. До речі, сама Анна Алхім теж у характерній для неї матючій манері пояснила, чому вона не винна у трагедії у Дніпрі.

Читайте також:

Медведєв проговорився про плани Путіна: "буде 3 роки перемир'я, а потім вдаримо знову..."

Це кара: російські важкі авіабомби не хочуть летіти в Україну та падають на Росію

Будуть великі проблеми: чоловіків, які незаконно виїхали з України, при поверненні покарають