Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про можливе отримання Україною західних винищувачів F-16. Процес ухвалення рішення може тривати кілька місяців, і Київ уже розпочав роботу з прискорення цього процесу.

Докладніше про постачання західних винищувачів F-16 повідомляє Главред.

Якщо угоду про постачання західних винищувачів F-16 буде укладено, то західні винищувачі F-16 допоможуть покращити позиції української авіації у війні з Російською федерацією.

"Що стосується термінів, я впевнений, що все, що стосується української сторони, ми зробимо швидко. Я дуже сподіваюся, що йдеться не про дуже великий термін, а про місяці. Але робитимемо все, щоб це сталося якомога раніше", - зазначив Єрмак.

Що ж до навчання та тренувань українських пілотів на західних винищувачах F-16, то вони можуть розпочатися вже незабаром. Фактично йдеться про те, що підготовка до навчання та тренувань українських пілотів на західних винищувачах F-16 закінчується, і вони вже днями зможуть розпочати.

Важливо сказати, що американські винищувачі F-16 є відомими багаторольовими винищувачами, які можуть використовуватися для різних цілей - від захисту повітряного простору до ударів по наземних цілях. По суті, винищувачі F-16 – це Harley-Davidson у світі винищувачів.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети