Сьогодні, 22 травня, за церковним календарем припадає день пам'яті Миколи Чудотворця – одного з найбільш шанованих святих Церкви, вплив якого перегукується з грандіозністю його духовних заслуг. Саме цього дня в 1087 році мощі Миколи були перевезені до Бару з Миру Лікійських, де він жив і проповідував Євангеліє на благо людей.

Детальніше про свято Миколи Чудотворця, 22 травня, його заборони та традиції інформує ТСН.

Святий Миколай Чудотворець багато століть мав репутацію як справжній благочестивець, благодійник, захисник нужденних і покровитель усіх, хто звертається до нього з вірою та розчуленням. Сповнений наївного дитинства голос його ім'я стало символом Різдва та справжньої релігійної віри. У всьому світі багато людей поклоняються йому, вважаючи його за надійного захисника і милосердного покровителя.

Картини, що зображають святого Миколая Чудотворця, декорують багато церков та храмів. Духовний вплив і релігійна спадщина Миколи Чудотворця живуть і в наш час, як і раніше, нагадуючи кожному про необхідність жертовності, співчуття, благодійності та віри в Бога. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять Миколи Чудотворця, бажаючи також отримати його милість та настанови на благо наших душ та сердець.

Що заборонено робити у свято Миколи Чудотворця, 22 травня

1. На свято Миколи Чудотворця, 22 травня, торкатися гострих та ріжучих предметів заборонено, а також займатися рукоділлям. Це пов'язано з тим, що святий Миколай у житті був захисником дітей, а гострі предмети можуть завдати їм шкоди.

2. На свято Миколи Чудотворця, 22 травня, купатися у відкритих водоймах заборонено, оскільки вважають, що русалки можуть затягувати людей на дно. Натомість можна прийняти ванну або душ у домашніх умовах.

3. На свято Миколи Чудотворця, 22 травня, категорично заборонено лаятись, лихословити чи ображати інших людей. Це суперечить вченню святого Миколая та призводить до негативних наслідків.

Народні прикмети та традиції у свято Миколи Чудотворця, 22 травня

- Якщо на свято Миколи Чудотворця, 22 травня, цілий день іде дощ, то очікується хороший урожай зерна.

– Якщо на свято Миколи Чудотворця, 22 травня, на горобині розквітнуть квіти, то осінь буде короткою.

- Якщо на свято Миколи Чудотворця, 22 травня, почути квакання жаб, то можна чекати на багатий врожай вівса.

- Якщо у ніч на 22 травня почути грім, то це віщує теплу погоду.

    Читайте також:

    Літнє вручення повісток: кого з українців не чіпатимуть

    Дуже несподівано: продюсер "Голосу країни" розповів, хто насправді є його хлопцем та ким він працює

    Не як завжди: батькам розповіли, коли розпочинаються шкільні канікули цього року