Через війну в Україні, що триває, і перебоїв з електроенергією в осінньо-зимовий період через ракетні атаки РФ, в українських школярів цього року було кілька змін у розкладі навчального процесу, що також торкнулося і канікул. Так, деякі учні продовжать навчатись до 30 червня, тоді як інші вже закінчать навчання наприкінці травня.

Докладніше про те, коли розпочинаються шкільні канікули цього року, інформує Апостроф.

Повідомляється, що згідно із Законом України "Про повну середню освіту", кількість навчальних днів має бути не менше 175. Однак, у зв'язку з військовим становищем, тривалість навчального року може відрізнятись від встановлених правил, що також стосується і канікул. Зокрема, постановою Кабміну визначено, що літні канікули для одинадцятикласників мають розпочинатись лише 30 червня.

У той же час, рішення про тривалість навчального процесу, а також про початок та тривалість канікул може змінюватись в залежності від місцевих адміністрацій. Загалом більшість шкіл у Києві та Київській області йдуть на канікули з 1 червня. Проте 220 навчальних закладів продовжать навчання до 2-9 червня, а лише 15 закладів відправлять учнів на літні канікули з 17 червня.

Згідно з класичним календарем МОН, літні канікули у школах, ліцеях та коледжах України розпочинаються 25 травня. Тим не менш, у приватних школах календар може відрізнятись від стандартного. У будь-якому випадку, навчальний процес в Україні триває з урахуванням економічної та соціальної ситуації, що склалася в країні.

Читайте також:

То скільки будемо платити? Встановлено тариф на газ за весь рік. Названо ціну кубометра

Це треба знати: в Україні змінили правила здобуття спадщини. Важливі нюанси

Російські "Калібри" відмовляються летіти на Київ та падають в окупованому Криму