Сьогодні, 19 травня 2023 року з Москви до грузинської столиці Тбілісі вперше за чотири роки вилетів прямий рейс. Ось тільки замість квітів зустрічають цей рейс протестувальники та поліція.

Так, літак із московського аеропорту Внуково вилетів о 09:07 за московським часом і приземлився до Тбілісі о 13:40.

Відомо, що перший за 4 роки прямий рейс із Москви грузини зустрічають плакатами "Вам тут не раді", "Російський літак, йди на ***", "You are not welcome" та українськими прапорами.

Тим часом місцева поліція без пояснення причин закрила зал очікування аеропорту імені Шота Руставелі та оточила територію.

Вся справа в тому, що поліція не дає протестувальникам , які виступають проти відновлення авіасполучення, підійти до аеропорту. І справді, ті, хто щиро вважає, що нормалізація відносин із Росією заважає прозахідному курсу Грузії, зібрали біля аеропорту мітинг. Мітинг супроводжується гулом свистків. Крім того, з натовпу чуються нецензурні гасла.

Наразі там близько 200 учасників акції. Відомо про перші затримання.

Водночас прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що прямі рейси та безвізовий режим із Росією ніяк не заважають євроінтеграції Грузії. За його словами, він особисто пояснює це європейським політикам.

"Щоб підкорятися політиці країн-членів ЄС та Європейського Союзу, ми маємо бути державою-членом ЄС, але ми не є державою-членом Євросоюзу, це підуть роки", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що авіасполучення між Росією та Грузією було припинено ще 2019 року. Однак напередодні стало відомо про поновлення польотів. Авіакомпанія "Азімут" першою отримала дозвіл на чартерні рейси з Росії до Грузії, повідомляв напередодні керівник грузинського Агентства цивільної авіації Гіві Давіташвілі. Її рейси до столиці Грузії виконуватимуться щодня на вітчизняних літаках SSJ100. Польоти здійснюватимуться з Внуково.

А ось грузинська авіакомпанія Georgian Airways відновлює польоти до Москви з 20 травня. Перевізник літатиме з Тбілісі у Внуково літаками Boeing 737.

Крім того, сьогодні дозвіл на польоти із Сочі та Москви до Кутаїсі та Тбілісі отримала також російська Red Wings.

Читайте також:

Щось відчуває: Путін наказав відбирати у росіян цигарки та льодяники. ЗМІ розкрили дивні деталі

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Це вже поразка: Китай розлютився на Путіна через "Кинжал", який збила Україна