Сьогодні, 19 травня, у церковному календарі відзначається день пам'яті Йова Багатостраждального. Цей святий був відомою благочестивою людиною за часів Мойсея, і його життєвий шлях був насичений різними випробуваннями та стражданнями.

Детальніше про день 19 травня, про його історію, заборони та прикмети інформує ТСН.

Йов був світлим прикладом віри та терпіння у складні часи. Він мав дуже велику родину, і він любив своїх близьких. Але раптом його життя втрутився диявол, позбавивши Іова всього, що в нього було, і вразивши його страшною хворобою.

Навіть у такому тяжкому стані Йов не втратив віри в Бога і не сумував. Він продовжував залишатися вдячним і знаходив втіху у своїх духовних переконаннях. Він спокійно ставився до страждань, не скаржився на свою долю, а приймав її як випробування від Господа.

Його дружина багато працювала і часто скаржилася Йову на неприємності та страждання. Але він не впадав у відчай і втішав її, кажучи, що Бог не дає людям того, що вони не можуть винести. Завдяки цій вірі в Господа, Йова нагородив Господь, повернувши йому все втрачене і давши йому нове життя. Згідно з біблійними легендами, прожив святий чоловік ще 140 років у достатку, щастя та повноті життя.

Йов став символом терпіння і сили віри перед Богом, і його історія підносить нас і нагадує нам, що Бог завжди з нами і ніколи не залишить нас у скрутні моменти, якщо ми зберігаємо віру і подяку в наших серцях. Святкуючи день пам'яті Йова Багатостраждального, ми можемо подумати про його приклад і спробувати наслідувати його віру, силу і терпіння у своєму житті.

Що заборонено робити 19 травня

1. Не сваріться з родичами 19 травня, інакше сім'я довго не матиме щастя. 19 травня вважається несприятливим для конфліктів та сварок. Тому намагайтеся уникати будь-яких конфліктних ситуацій, щоби не залучити негативну енергію 19 травня.

2. Заборонено 19 травня байдикувати – можете сильно захворіти. У народних прикметах йдеться, що байдики 19 травня може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

3. Вранці 19 травня краще не висаджувати горох – склюють птахи. Ця прикмета пов'язана з птахами, які можуть з'їсти висаджений горох.

Народні прикмети та традиції 19 травня

– Дивились, який сьогодні день: ранковий туман 19 травня показує, що ще довго не буде дощів. Ця прикмета пов'язана із погодою. Якщо вранці 19 травня на вулиці затьмарюється, то найімовірніше, сьогодні буде сонячно і довго не буде дощів.

- На ґанок будинку сідають ворони – 19 травня чекайте поганих новин. З цією прикметою пов'язане повір'я, що ворон на ґанок будинку може віщувати погані новини та неприємності.

- Сонячний та яскравий день 19 травня – до спекотного літа. Якщо 19 травня на вулиці сонячний та яскравий день, то є ймовірність, що літо буде спекотним.

- Якщо 19 травня роса рясна – уродять огірки. Ця прикмета пов'язана із сільським господарством та городництвом. Якщо рано-вранці 19 травня буде рясна роса, то чекайте врожайних огірків.

Читайте також:

Кара за обстріли України: у Росії літак впав прямо на житлові будинки

Такого ще не було: український пілот-штурмовик встановив рекорд із бойових вильотів. Фото героя

Таку захоче кожен: українцям показали військову вишиванку з піксельними візерунками