Сьогодні, 18 травня 2023 року, Росія скликає Радбез ООН, щоб припинити західні постачання зброї в Україну. Ще б пак, їх план "захоплення Києва за 3 дні" абсолютно не врахував, що на підтримку українському народу прийде вся Європа, США, Канада і навіть далека Австралія. Звичайно, опинитися в практично повній ізоляції Президент Росії Володимир Путін ніяк не розраховував, тому не дивно, що вже більше року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров тільки й робить, що скаржиться.

Так, в інтерв'ю одному з російських пропагандистських телеканалів, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що постачання Україні далекобійних ракет та літаків призведе до ескалації у війні. Про це пише Obozrevatel.

За словами Лаврова, Захід постачанням Україні нових видів озброєння постійно підвищує ставки і нібито прагне продовження війни. Крім того, Лавров заявив, що Захід прагне "добити Росію".

"Вони хочуть продовження цього конфлікту. Вони хочуть постійно підвищувати ставки. Нагнітати те, що зараз називають ескалацією. Дальнобійна зброя, передана зараз англійцями, та літаки, які вже передають деякі колишні радянські країни та обіцяють сучасні американські", - сказав Лавров.

Лавров попередив, що такі кроки отримають реакцію у відповідь.

"Напевно, вони не наївні люди. Принаймні їхні військові повинні політикам пояснити, що на якомусь етапі дія зустрічає протидію. Якщо ви піднімаєте планку і нарощуєте рівень протистояння, то ви, напевно, повинні очікувати реакцію у відповідь - хоча б по законів фізики, за законами воєнного часу", – зазначив Лавров.

Крім того, Лавров згадав слова президента Франції Емманюеля Макрона про будівництво архітектури безпеки Євросоюзу для надійного захисту України.

"Треба якось знайти місце в цьому всьому концерті для "вже виснаженої та обеззброєної" Російської Федерації". Це відбиває одне: вони хочуть продовження цього конфлікту. Вони хочуть постійно підвищувати ставки", - зауважив глава МЗС.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляв, що Росія "не відмовляється" від переговорів з Україною, при цьому російський міністр постійно висуває Україні ультиматуми.

Читайте також:

Це вже серйозно: у Криму почали падати нові російські гелікоптери! Ось і почалося

Лукашенко із параду забрала реанімація. Чим його пригостив Путін у день перемоги?

Лукашенко терміново зібрав силовиків, заявивши про серйозну небезпеку. Щось відчуває