Дуже часто буває так, що ви висаджуєте гладіолуси, а вони не хочуть рости або ваші гладіолуси дуже скромно цвітуть.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩо робити, щоб гладіолуси почали відразу ж пишно цвісти і добре рости. Для цього слід скористатися дуже простим секретом вирощування гладіолусів.
Деякі садівники використовують манку (пшеничну крупу) для вирощування гладіолусів, щоб допомогти їм у вкоріненні та запобіганні гниття цибулин. Застосування манки може бути корисним, особливо якщо у вас є проблеми з гниттям чи вологістю ґрунту. Ось як можна використовувати манку при посадці гладіолусів:
Підготуйте ґрунт
Виберіть місце для посадки гладіолусів, де вони отримають достатньо сонячного світла і грунт добре дренований. Підготуйте грунт, прибравши бур'яни та велике каміння.
Посадка цибулин
Зробіть отвори у ґрунті на глибину близько 10-15 см, дотримуючись рекомендованої відстані між цибулинами гладіолусів (зазвичай близько 10-15 см). Покладіть цибулини в отвори із плоскою стороною вниз.
Додавання манки
Після того, як цибулини гладіолусів розміщені в отворах, посипте невелику кількість манки навколо кожної цибулини. Це допоможе увібрати зайву вологу і запобігти гниття цибулин.
Засипання ґрунтом
Засипте цибулини гладіолусів ґрунтом, залишивши невелику виступаючу частину цибулини над поверхнею ґрунту (близько 2-3 см).
Догляд та полив
Після посадки регулярно поливайте гладіолуси, підтримуючи вологість ґрунту, але уникаючи перезволоження.
Враховуйте, що використання манки для гладіолусів може бути однією з безлічі методик, і результати можуть змінюватись в залежності від місцевих умов та уподобань. Рекомендується проконсультуватися з досвідченими садівниками або джерелами інформації, що спеціалізуються на гладіолусах, щоб отримати додаткові рекомендації та поради, які найбільш підходять для вашого регіону.
Читайте також:
Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд
Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів
Морква буде велика та солодка: які секрети приховують досвідчені садівники