Дуже часто буває так, що ви висаджуєте гладіолуси, а вони не хочуть рости або ваші гладіолуси дуже скромно цвітуть.

Що робити, щоб гладіолуси почали відразу ж пишно цвісти і добре рости. Для цього слід скористатися дуже простим секретом вирощування гладіолусів.

Деякі садівники використовують манку (пшеничну крупу) для вирощування гладіолусів, щоб допомогти їм у вкоріненні та запобіганні гниття цибулин. Застосування манки може бути корисним, особливо якщо у вас є проблеми з гниттям чи вологістю ґрунту. Ось як можна використовувати манку при посадці гладіолусів:

Підготуйте ґрунт

Виберіть місце для посадки гладіолусів, де вони отримають достатньо сонячного світла і грунт добре дренований. Підготуйте грунт, прибравши бур'яни та велике каміння.

Посадка цибулин

Зробіть отвори у ґрунті на глибину близько 10-15 см, дотримуючись рекомендованої відстані між цибулинами гладіолусів (зазвичай близько 10-15 см). Покладіть цибулини в отвори із плоскою стороною вниз.

Додавання манки

Після того, як цибулини гладіолусів розміщені в отворах, посипте невелику кількість манки навколо кожної цибулини. Це допоможе увібрати зайву вологу і запобігти гниття цибулин.

Засипання ґрунтом

Засипте цибулини гладіолусів ґрунтом, залишивши невелику виступаючу частину цибулини над поверхнею ґрунту (близько 2-3 см).

Догляд та полив

Після посадки регулярно поливайте гладіолуси, підтримуючи вологість ґрунту, але уникаючи перезволоження.

Враховуйте, що використання манки для гладіолусів може бути однією з безлічі методик, і результати можуть змінюватись в залежності від місцевих умов та уподобань. Рекомендується проконсультуватися з досвідченими садівниками або джерелами інформації, що спеціалізуються на гладіолусах, щоб отримати додаткові рекомендації та поради, які найбільш підходять для вашого регіону.

Читайте також:

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів

Морква буде велика та солодка: які секрети приховують досвідчені садівники