Згідно з останньою інформацією, із червня поточного року може відбутися підвищення тарифів на електроенергію для українців.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Хоча остаточні цифри тарифу на світ ще не визначені, впевненість у тому, що вартість одного кіловата може досягти позначки 2,88 грн (нині тариф на світ дорівнює 1,44 грн за споживання до 250 кВт*год на місяць). Це означає, що платежі середньостатистичної сім'ї за електрику можуть збільшитись у середньому на 200-300 грн.

Дані розрахунки щодо тарифу на світ були подані членом Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Сергієм Нагорняком (депутат від "Слуги народу"). Він також зазначив, що саме такий варіант перерахунку тарифу на світ було запропоновано профільною національною комісією (НКРЕКУ).

За словами Нагорняка, підвищення тарифу на світ до 2,88 грн частково покриє дефіцит у "Енергоатому" та "Укренерго", які опинилися у безвихідній ситуації, коли гостро стоїть необхідність відновлення пошкоджених російськими атаками енергетичних об'єктів.

Проте депутат запевнив українців, що українські громадяни, які отримують субсидії, продовжать отримувати відповідну допомогу від держави. Більше того, зі збільшенням тарифів розмір субсидії також буде збільшено, що пом'якшить навантаження домашнього бюджету.

Читайте також:

Новий тариф на електроенергію: скільки платитимемо за світло. Названі суми

Київстар підвищив ціну чергового тарифу: скільки українці платитимуть із травня

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні