Коли Наполеон вперше відвідав Москву, то своїй дружині він написав, що "це місто так само велике, як і Париж". Це, звичайно, було перебільшення, адже в Парижі на той час жили майже 720 тисяч людей, а в Москві лише 270 тисяч. Але до Вітчизняної війни 1812 року Москва справді вражала і площею, і кількістю житлових будинків, громадських будівель та церков. Пожежа 1812 року все змінила. Ще б пак, знову-таки за словами Наполеона: "...це було величніше і найстрашніше видовище, коли-небудь бачене людством". Схоже, й у наші дні Москва ризикує спалити.

Так, у столиці Росії, що не день, то немає спокою пожежникам.

Наприклад, у суботу вдень у центрі Москви спалахнув готель "Інтерконтиненталь" на Тверській вулиці, повідомляє Baza .

Інцидент стався на вулиці Тверській.

На відео, яке почали очевидці публікувати у соціальних мережах, видно, що над російською столицею все покрив густий чорний дим, що піднявся на кілька метрів нагору.

"Це вже схоже на епідемію головотяпства і розгильдяйства ...", "А хто за всім цим стоїть? Хто повинен відповісти? Що то занадто часто і регулярно все відбувається", "Що ж це таке робиться? області вертольоти та літаки збивають?", - пишуть налякані росіяни в Мережі.

Нагадаємо, що елітний готель розташований за 5 хвилин їзди від Великого театру поблизу головних пам'яток столиці.

Станом на 16:00 пожежу на вулиці Тверській недалеко від готелю "Інтерконтиненталь" ліквідовано, а рух на Тверській відновлено. Про це повідомили в прес-службі столичного ГУ МНС Росії.

Нагадаємо, що нещодавно під Москвою горів науково-дослідний інститут, а напередодні сталася пожежа на території машинобудівного заводу, де виготовляють двигуни для літаків МіГ. Крім того, у Підмосков'ї горів цех з утилізації пластику та гуми.

Читайте також:

Це вже серйозно: у Криму почали падати нові російські гелікоптери! Ось і почалося

Путін здається: армія РФ масово збиває свої ж гелікоптери та винищувачі!

Лукашенко із параду забрала реанімація. Чим його пригостив Путін у день перемоги?