Через наближення літа та завдяки підвищенню температурного режиму в Україні прогнозують надзвичайний рівень пожежної небезпеки, який охоплює багато областей країни.

Докладніше про надзвичайний рівень пожежної небезпеки інформує Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, несприятливі погодні умови з високою температурою та підвищеною сухістю повітря, які і провокують серйозну пожежну небезпеку, триватимуть до 14 травня. У зону впливу пожежної небезпеки підпадають північні та центральні області, а також Тернопільщина перебувають під особливим ризиком виникнення лісової пожежі або пожежі на відкритій місцевості через сухостій.

Карта загрози пожежній небезпеці. Фото: скріншот із сайту Укргідрометцентру

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки також оголошено у місті Києві та Київській області. Синоптики аргументують високий ризик виникнення пожеж у цьому регіоні через несприятливі погодні умови. Безумовно, така пожежна небезпека потребує особливої ​​уваги та дбайливого поводження з вогнем.

У цій ситуації неймовірно важливо дотримуватись правил пожежної безпеки, щоб захистити життя, здоров'я та майно від можливих аварій. Для цього потрібно надавати більш пильну увагу до стану електромереж, вживати запобіжних заходів при поводженні з сірниками, забезпечувати профілактичне обслуговування газових установок та протипожежну обробку на своїй території.

Лише відповідальний підхід до пожежної безпеки, включаючи організацію заходів протипожежної безпеки щодо конструкції та будівель, а також організація заходів суспільної протипожежної безпеки можуть підвищити ефективність заходів щодо запобігання пожежам. Зрештою, питання протипожежної безпеки це питання соціального захисту громадян, а також збереження природних ресурсів та чистоти довкілля.

Читайте також:

Трійця-2023: коли відзначатимемо і що заборонено цього дня

Сакури та магнолії неймовірно розцвіли під Києвом: чарівні фото

Будьте готові: за борги по комуналці блокуватимуть ваші гроші у банках