Китай та Росія завжди були країнами, які мають важливий вплив у світі. Ось тільки після вторгнення російських військ в Україну та всіх злочинів проти мирного населення країни, 122 держави у світі визнали Росію як країну-терориста, а Путіну все пророкують суд у Гаазі. За таких умов Росія виявилася країною-ізгоєм без підтримки. Єдина надія у Путіна була на Китай, але тут щось пішло не так.

Стало відомо, що Генеральний секретар ЦК Комуністичної партії Китаю та голова Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін публічно не привітав Володимира Путіна з одним із самих сакральних свят для росіян – 9 травня. Більше того, про парад у Москві не згадували навіть у національних ЗМІ.

Так, журналісти опублікували дані із офіційного сайту МЗС Китаю. Виявилося, що за 9 травня на сторінці дипломатичного відомства розмістили лише 2 повідомлення – оголошення про призначення нового глави КНР послів Китаю та співчуття президенту Руанди через зливи, які забрали життя людей та завдали великої матеріальної шкоди. А от публікації з привітанням Путіна з Днем перемоги відсутні.

При цьому 6 травня лідер КНР Сі Цзіньпін разом із дружиною надсилали вітальне послання королю Великобританії.

Примітно, що подібні вітання від Китаю не надходили і минулого року, проте КНР неодноразово вітала Росію у попередні роки – до початку війни в Україні.

Читайте також:

Знав, але не врятував українську "Мрію": екс-гендиректору "Антонова" вручили підозру

Потужний захист від "Шахедів": США нарешті допоможуть Україні. Що відомо про нові системи

В Україні стався землетрус: з'явилися перші подробиці