Стало відомо, що найближчим часом українцям не варто очікувати затишного тепла та високих температур повітря.

Так, наприклад, сьогодні, 10 травня, найтепліше буде на Закарпатті, а найхолодніше - на сході України. При цьому в більшості областей України, за винятком Києва, очікуються дощі. Про це свідчить прогноз синоптика Наталки Діденко.

"Протягом дня температура повітря становитиме +11...+14 градусів, на Закарпатті +14...+17, а найхолодніше буде в Луганській області та частині Донецькій області - +7....+11 градусів", - розповіла вона.

А вже на кінець робочого тижня природа потішить Україну сонячною погодою.

Так, наприклад, погода в Одесі протягом четверга та п'ятниці, 11-12 травня, прогнозується трохи хмарна, але в переважній більшості сонячна. За прогнозом синоптиків повітря вдень прогріється до 15…16 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть +8…9 °C.

А от на заході України 11 та 12 травня повітря прогріється до стабільних 15 градусів тепла, а вночі показники опустяться +5…7 °C.

При цьому синоптики попереджають, що 15−16 травня буде зміна синоптичних умов, антициклон повністю залишить територію України, а прийде циклон з півдня.

Таким чином, до комфортних +25 градусів повітря прогріється лише в кінці місяця. Такий прогноз погоди озвучила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Нагадаємо, за даними "Укргідрометцентру", в Україні у травні погода очікується в межах кліматичної норми. Середня місячна температура повітря становитиме 13-17°, в горах 7-12° тепла.

Читайте також:

Закинула ногу на ногу: Алла Пугачова показала пікантну позу та похвалилася молодшою ​​зовнішністю

Її важко дізнатися: дружина депутата Тищенка набрала 17 зайвих кілограмів. Фото

Медики намагаються врятувати Петросяна: у нього не витримало серця. Що відомо