В Україні довгий час була встановлена традиція святкування 9 травня Дня Перемоги у Другій світовій війні. От тільки, якщо згадати історію, відкинувши ідеологічні домішки, то велич перемоги над нацизмом правильно було б вшановувати не 9-го, а 8-го травня, в день коли набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію Вермахту. Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення щодо свят, які відтепер відзначатимуть українці, зважаючи на сучасні реалії.

Так, стало відомо, що 8-го травня українці будуть вшановувати памʼять усіх, чиї життя забрала Друга світова війна, а 9-го травня Зеленський започатковує традицію святкування Дня Європи - для відзначення досягнутих миру та єдності.

"Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок", - зазначив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Таким чином, указ про святкування Дня Європи уже підписано, про це йдеться на сайті голови держави. Зазначається, що він набирає чинності з дня його опублікування.

"Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю: установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Також глава держави подав до Верховної Ради проект закону, яким пропонує зробити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 років. Про це йдеться звернення главі держави, яке було 8 травня опубліковане в Facebook.

"Сьогодні я подаю до Верховної Ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 років", — наголосив він.

Читайте також:

На тисячу гривень більше – пенсіонерам виплатять додаткові гроші. Хто у списку

Податок на городи: хтось може не платити гроші. Підписано важливий закон

Ціна встановлена ​​на весь рік: скільки українці платитимуть за газ у своїх квартирах