Протягом останніх двадцяти років Росія неодноразово заявляла про те, що у суспільстві дуже вітається політична цензура. Ще б пак, уся чия думка відрізняється від наративів Кремля, тут же поповнюють реєстр іноагентів. Так, у п'ятницю, 5 травня, серед нових осіб, визнаних іноземними агентами, виявилася колишній представник Астраханської області в Держдумі РФ Марія Максакова-Ігенберс. Внучка тієї самої Марії Максакової, на честь якої в Астрахані названо вулицю. Після цього екс-депутат РФ зробила шокуючу заяву.

Так, екс-депутат Держдуми РФ, оперна співачка Марія Максакова в новому випуску програми "Аргумент" заявила, що знає людину, яку найбільше боїться Володимир Путін.

Йдеться про якутський шаман на ім'я Олександр Габишев. Саме тому його вже понад два роки тримає у своїх "лапах" російська каральна психіатрія у психіатричній лікарні посиленого режиму.

Посилання:

  • Олександр Габишев – російський громадський діяч, опозиціонер, який називав себе шаманом-воїном. 2019 року він організував публічну громадську акцію протесту у формі пішого маршу маршрутом від Якутська до Москви.

Справа до того, що до "ув'язнення" шаман серйозно цікавився ситуацією в Україні і навіть їздив на окупований Донбас. Там він нібито відверто заявляв, що російські військові допомагають дияволу, а не мирним людям. І його злякався Кремль та сам диктатор Путін.

За словами Максакової, Путін тяжіє до містичного мислення та дуже легко вірить у ефективність шаманських обрядів, особливо на тлі результатів ізраїльської медицини.

"Всерйоз боїться. Це такий якутський справжній шаман, який йшов пішки до Москви, виганяти демонів Путіна з Кремля до пекла. А й йшов він досить довго. До речі, він мав досить багато однодумців. Він сказав, що в будь-якому разі дійде, але до нього застосували методи каральної психіатрії. Його закрили, йому не дають наблизитися до Кремля", - заявила жінка.

Читайте також:

Знав, але не врятував українську "Мрію": екс-гендиректору "Антонова" вручили підозру

Потужний захист від "Шахедів": США нарешті допоможуть Україні. Що відомо про нові системи

В Україні стався землетрус: з'явилися перші подробиці