Стало відомо, що біля міста Нижній Новгород 6 травня висадили в повітря автомобіль російського пропагандиста, письменника, бойовика "ЛДНР" Захара Прилепіна.

Російські телеграм-канали написали, що подія сталася приблизно о 10:40 ранку в районі міста Бор Нижегородської області. Внаслідок вибуху загинув водій автомобіля.

"Вибухівка була закладена під капот. Авто вибухнуло близько 10:40 і перекинулося. Вирва під машиною діаметром близько півтора метра і 0,7 метра глибиною. На місці чекають вертоліт", - сказано в офіційному повідомленні.

Вже відомо, що потужність СВУ, яка була закладена під капот "ауді" Прилепіна, становила не менше 2,5 кілограма у тротиловому еквіваленті.

За даними Mash, вибуховий пристрій був приведений у дію дистанційно. "За Прилєпіним стежили і дочекалися, коли він висадить із машини доньку. Після детонації авто перекинулося", - пише ТГ-канал.

"Внаслідок замаху загинув охоронець - громадянин України на ім'я Олександр, відомий під позивним "Злим"", - додає Mash.

І справді, за кермом машини Прилепіна, був колишній луганський ополченець із позивним Злим. 27-річний Олександр Шубін служив разом із Захаром, у них були дружні стосунки. Він супроводжував письменника у поїздці до сім'ї та під час вибуху загинув на місці. Шубін був у списках українського "Миротворця".

Відповідальність за підрив автомобіля узяв на себе партизанський рух українських та кримських татар " АТЕШ ".

Нагадаємо, Захар Прілєпін - співголова партії "Справедлива Росія - За правду", письменник та екс-депутат Держдуми. Цього року він підписав контракт із Росгвардією та поїхав до зони СВО, добровільно відмовившись від депутатського мандата.

Читайте також:

Закинула ногу на ногу: Алла Пугачова показала пікантну позу і похвалилася молодшою ​​зовнішністю

Її важко дізнатися: дружина депутата Тищенка набрала 17 зайвих кілограмів. Фото

Медики намагаються врятувати Петросяна: у нього не витримало серця. Що відомо