У зв'язку з потраплянням безпілотника по куполу Кремля 3 травня Росія оголосила, що не збирається скасовувати парад 9 травня, однак у кількох регіонах країни святкування буде скасовано через занепокоєння можливими дроновими атаками, ймовірно, з боку України.

Докладніше про це інформує Апостроф.

Повідомляється, що Москва обмежиться проведенням святкування у зменшених масштабах, а паради до Дня Перемоги було скасовано у шести регіонах Росії, у тимчасово окупованому Криму та у 21 місті країни. Скасовано також "Безсмертний полк", де люди несуть фотографії загиблих ветеранів Другої світової війни та Армійські міжнародні ігри, у тому числі "танковий біатлон".

Фахівці британської розвідки вважають, що потрапляння безпілотника до Кремля за кілька днів до Дня Перемоги свідчить про зростаючу вразливість Росії до подібних атак. Скасування заходів, присвячених Дню Перемоги, спричинить хвилю невдоволення серед російських громадян у зв'язку з конфліктом в Україні.

Незважаючи на побоювання, пов'язані з можливими дроновими атаками, святкування Дня Перемоги залишиться важливою подією для Росії, ідеологія якої побудована навколо великої перемогою над фашизмом. При цьому самі росіяни не бачать, що їхня влада - це представники трансформованого фашизму, який прикритий імперіалізмом.

Читайте також:

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Кадирова та ватажка "вагнерівців" Пригожина скоро може не стати: Фейгін розповів, чого чекати

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"