Супутникова зйомка підтвердила, що нафтобази противника в Тамані (Краснодарський край, Росія) та Севастополі (Крим, Україна) отримали пошкодження після візиту "бавовни". Вибух у районі порту Тамань пролунав 3 травня, а в районі севастопольської Козачої бухти – 29 квітня.

Зазначимо, що Тамань – найближчий порт до Кримського мосту, через який йде постачання російського угруповання військ в окупованому Криму.

"О 02:30 український безпілотник ударив по цистерні з паливом "Таманьнефтегаз" у порту Тамань", - написав один із російських каналів.

"У селищі Хвиля Темрюкського району спалахнув резервуар з нафтопродуктами. Пожежі присвоєно найвищий ранг складності. За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає. Тримаю ситуацію на контролі. На місце стягнуті пожежні розрахунки, МНС та екстрені служби. Робиться все можливе, щоб вогонь не поширився" далі", - заявив губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв.

А от журналісти видання "Радіо Свобода" поділилися супутниковими фотографіями високої роздільної здатності, які детальніше показують масштаб збитків на нафтобазі в порту окупованого Севастополя (Крим). Вигляд із космосу зафіксував американський супутник Planet Labs.

Разом з тим варто згадати, що раніше в ГУР заявляли, що в Севастополі знищено було щонайменше 10 резервуарів.

Теплові пошкодження й той факт, що нафтосховища пов'язані між собою, можуть говорити про те, що виведено з ладу ще більше об'єктів на нафтобазах, ніж видно з космосу.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"