У суботу, 6 травня, у Києві стався прорив водопроводу. На місці утворився величезний "фонтан", а вода заливає довколишні вулиці та автомобілі.

Про це повідомляють місцеві у соцмережах.

Наголошується, що аварія сталася на вулиці Велика Васильківська. На місці прориву утворився фонтан розміром 16-поверхового будинку.

Місцеві кажуть, що водою затопило деякі квартири та машини. Потужні потоки води біжать прямо між будинками.

Відомо, що внаслідок прориву труби постраждали кілька квартир киян та 4 автомобілі. Ще б пак, камінням, що вилетіло під струменем води, вибило вікна і заливало балкони.

"Там 12бар не менше..", "Ого...😳. Жерсть....
Комусь заразом і вікна помиє фонтан, а комусь і басейн свій буде на балконі. (Якщо вікна відкриті)", - пишуть кияни у соцмережах про подію.

Станом на 13:30, згідно повідомлення КМДА, пошкодження тепломережі на вулиці Великій Васильківській локалізовано.

Там пояснили, що пошкодження трубопроводу з витоком назовні сталося близько 11:10 під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні обслуговування ТЕЦ-5.

Наразі провалля площею 1,5х1,5 м на місці пошкодження огороджене, постраждалих наразі немає. Тепломережа діаметром 300 мм була введена в експлуатацію в 1982 році.

Тим часом у "Київводоканалі" заговорили про необхідність підвищити тарифи на водопостачання через збільшення витрат на закупівлю реагентів для очищення та знезараження води. У "Київводоканалі" кажуть, що щомісяця вони витрачають понад 1,5 тисячі тонн різних реагентів. Ось тільки тому, що з початку війни вітчизняні підприємства з виробництва необхідних речовин опинилися на окупованій території, більшість реагентів купують за кордоном.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"