Сьогодні, 5 травня, увечері в Україні можна спостерігати незвичайне астрономічне явище. У небі о 18:15 за київським часом почалося місячне затемнення під час якого українці бачили, як місячний диск повільно темнів, проте повністю не зник. Востаннє така подія відбувалася 30 листопада 2020 року.

Кульмінацією цього незвичного явища можна було насолодитися о 20:24, а завершилось воно о 22:32. Наступне таке явище очікується аж у 2042 році.

Якщо хтось пропустив це надзвичайне видовище, то є можливість побачити його в онлайн-режимі:

Зазначимо, що напівтіньове місячне затемнення взагалі не було видно з Північної Америки, Південної Америки та більшої частини Європи, оскільки Місяць перебував під горизонтом протягом усього часу, поки Земля перебувала в тіні.

У соцмережах українці із величезним натхненням діляться знімками незвичайного місяця. Наступного разу ми зможемо спостерігати подібне лише у 2042 році.

Зазначимо, що під час місячних затемнень люди можуть відчувати незрозуміле занепокоєння, тривогу, недовірливість, пригніченість або, навпаки, підвищену збудливість, агресивність, невдоволення. Тут усе залежить від індивідуального сприйняття.

Вважається, що існує вплив місячного затемнення на сердечники та гіпертоніки. Вони під час повні страждають через стрибки тиску, через порушення в роботі серця.

А от за словами астрологів, присутність Місяця під час затемнення в знаку Скорпіона сама по собі може призвести до неприємних симптомів, серед яких – емоційний збій, посилення криміногенної обстановки, збільшення агресивності, яка буквально витатиме в повітрі, нагнітаючи напруженість в атмосфері та взаєминах між людьми.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"