Цього року на заходах на честь Дня пам'яті та примирення, а також Дня перемоги у Берліні було введено заборону на використання прапорів Росії та України, а також на використання гасел, які пропагують війну в Україні. Міська поліція ухвалила це рішення для того, щоб забезпечити гідну пам'ять про полеглих на фронтах Другої світової війни.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Заходи відбуваються навколо меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайді, де також заборонено виконання маршових та військових пісень, щоб не оскверняти пам'ять про солдатів та жертв Другої світової війни.

Заборона на прапори України та Росії в Берліні діяла і минулого року і викликала критику з боку української сторони. Проте, правоохоронні органи вважають, що акт пам'яті та поваги до цих меморіалів має бути збережений незалежно від російсько-української війни, що триває.

Дозвіл на використання прапорів України та Росії надано дипломатам та ветеранам Другої світової війни. Учасники заходів, що залишилися, повинні вшанувати пам'ять про полеглих у серйозній і поважній формі, без використання символіки, яка може зв'язатися з конфліктами та війнами.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"