Так, стало відомо, що у вихідні в Україні очікується похолодання, заморозки та посилення вітру. Про це попередила синоптик Наталія Діденко.

За її даними, протягом дня в суботу температура повітря найвища передбачається на півдні, південному сході України та на Закарпатті - до +15...+19 градусів, місцями до +19...+22 градусів.

А ось на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Чернігівщині та Сумщині, а також місцями в центрі України в ніч на суботу та на неділю можливі сильні заморозки у повітрі 0-3°. Тут оголошено II рівень небезпеки, помаранчевий. При цьому у північних, північно-західних, Вінницькій, Черкаській областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5°. Там оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

"Якщо рано кудись виїжджати чи пізно повертатися - принаймні тонкі пуховички не зайві!" - каже синоптик.

Що ж до решти регіонів, то в більшості областей прогнозується, що градуси будуть стриманішими, +11...+16.

Вітер, за її даними, очікується з північного сходу, сходу, помірний, не дуже комфортний, тому що рвучкий, можливо навіть до штормових поривів, 15-20 метрів за секунду.

Невеликі дощі у вихідні очікуються місцями на заході України, а також у суботу можливі у Приазов'ї.

"У неділю, 7 травня, суттєво похолодає на заході України (крім Закарпаття), вдень лише +8...+12 градусів", - попередила Діденко.

Читайте також:

Чи не стало відомого народного артиста України. Йому було 67 років

ПриватБанк виплачуватиме компенсацію на оплату комуналки: як отримати

Українець "хрестив" ЛуАЗ із VW Golf: ось що з цього вийшло