Вночі 4 травня на нафтопереробному заводі у Ростовській області стався вибух. У країні-агресорі стверджують, що нібито причиною стала атака українського безпілотника.

Так, губернатор Василь Голубєв у своєму телеграм-каналі повідомив, що в ніч проти 4 травня в районі села Киселівка Красносулинського району на Новошахтинському заводі нафтопродуктів врізався безпілотник ЗСУ. БПЛА нібито врізався у конструкції міжцехової естакади Новошахтинського заводу нафтопродуктів у районі села Киселівка.

За твердженням російських пропагандистів, після зіткнення безпілотник вибухнув, але внаслідок події ніхто не постраждав.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що вогонь, який виник у результаті вибуху, був одразу загашений. Пожежники до гасіння займання не залучалися, горіння було ліквідовано силами служб підприємства. Він додав, що збитки спорудам завдано незначного.

Наразі Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області продовжує працювати в колишньому режимі, незважаючи на атаку дрона минулої ночі, повідомила прес-секретар губернатора регіону Ірина Четвертакова 4 травня журналістам.

"Завод працює штатно після інциденту", - сказала вона.

Зазначимо, що у червні 2022 року НЗНП вже був атакований безпілотниками. Тоді в прес-службі головного управління МНС у Ростовській області повідомляли, що вранці 22 червня на заводі сталося займання в теплообміннику на площі 50 кв. м. У гасінні було задіяно 68 осіб та 24 одиниці техніки. Пізніше МНС інформувало, що горіла вакуумна установка.

До речі, Слідчий комітет Росії вже розпочав розслідування атаки безпілотників у кількох російських регіонах – у тому числі на Ростовську область. Ще б пак, Новошахтинський завод нафтопродуктів є найбільшим на півдні Росії нафтопереробним заводом.

Читайте також:

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка

Жінка провела 500 днів у печері, вийшла звідти і ошалела від змін у світі

У США вже розповіли, що після ударів ЗСУ буде Кримським мостом

Потужний удар по Путіну: ще одна країна ЄС зробила сюрприз Кремлю. Такого ще не було

Робитимемо шаурму: друг Путіна розповів, як боротися з бродячими собаками