Стало відомо, що на 86-му році життя помер легендарний радянський, російський модельєр і телеведучий В'ячеслав Зайцев. Це саме його наприкінці 60-х на Заході назвали лідером радянської моди. Так, 1982 року В'ячеслав Зайцев заснував свій модний будинок. Його колекції побували на показах у Нью-Йорку, Парижі, Мюнхені, Флоренції.

Так, народного художника Росії В'ячеслава Зайцева госпіталізували з його будинку-студії у підмосковному селі Каблукове, де він мешкав з 2000 року. Відомо, що бригада швидкої допомоги прибула до модельєра о 14:00 за московським часом, оскільки він поскаржився на гострий біль у животі.

У шлунківській лікарні лікарі встановили, що модельєр має кровотечу в шлунку. Йому зробили комп'ютерну томографію та відправили екстрено до реанімації.

Незважаючи на всі зусилля лікарів, модельєр закінчувався 30 квітня близько 18:00 за московським часом навіть не приходячи до тями, передає Telegram-канал Mash .

Помічник модельєра В'ячеслава Зайцева Микола Головін вже підтвердив журналістам інформацію про смерть дизайнера.

"Підтверджую. Сьогодні. Я не хочу, говорячи про кончину В'ячеслава Михайловича Зайцева, говорити про якісь діагнози. Факт, на жаль, що він від нас пішов. Яка різниця — від чого", — сказав він.

Нагадаємо, що кілька років тому В'ячеславу Зайцеву поставили діагноз - хворобу Паркінсона, через яку у нього виникли проблеми із суглобами та пересуванням. Він також переніс два інсульти і мав проблеми з промовою.

Його самопочуття останніми роками помітно погіршувалося. Він мешкав за містом у триповерховому особняку, звідки майже нікуди не виходив. Керівництво Будинком моди він передав своєму синові.

Читайте також: