На 2023 збільшення розмірів пенсій ПФУ запланував у кілька етапів. Як пояснюють експерти, у результаті підвищені виплати мають отримати усі пенсіонери.

Так, в Україні з квітня перерахували пенсії тієї частини працюючих українців, яка встигла нагромадити додаткові 24 місяці стажу.

При цьому підвищені виплати почнуть видавати з червня, цього місяця також компенсують збільшення за квітень і травень, повідомили в Пенсійному фонді .

На доплату у розмірі 1000 грн у червні можуть претендувати українці, які на даний момент одержують пенсію у розмірі 5842 грн та при виході на заслужений відпочинок мали 35 років стажу.

До речі, перерахунок станеться заднім числом. Причиною запізнення з нарахуванням доплат до Пенсійного фонду пояснюють тим, що необхідні дані про сплачені внески із заробітних плат у поточному році надходять до Пенсійного фонду із запізненням.

І ще для того, хто має 35 років стажу, коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії становить 0,35. А після перерахунку пенсії з квітня коефіцієнт збільшиться до 0,37.

Відповідно до закону, на перерахунок пенсії мають право у квітні ті, хто виконав такі умови:

  • продовжили працювати після призначення пенсії;
  • за час роботи отримали щонайменше 24 місяці додаткового стажу.

Читайте також: