У ніч проти 28 квітня Росія масовано атакувала Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95. Силам ППО вдалося знищили 21 із 23 крилатих ракет та два безпілотники, однак влучань уникнути не вдалось. В США вже відреагували на українську трагедію.

Росії знадобилося 50 днів, щоб підготуватися до чергового ракетного удару по Україні. При цьому російська армія застосувала нову тактику та досконаліші ракети для бомбардування українських міст і селищ. Здається, росіяни навіть не намагалися націлитися на українську енергомережу, яку їх президент Володимир Путін у жовтні 2022 року пообіцяв знести, адже сьогодні постраждали лише житлові будинки цивільних та люди.

Так, станом на 18:30 в Умані Черкаської області відомо про 22 загиблих, ще 18 – поранено, 9 з них знаходяться у лікарні.

Посол США в Україні Бріджит Брінк у своєму Twitter відреагувала на ракетний удар Росії по мирному населенню.

Брінк заявила, що Росія досі не зрозуміла, що її жорстокість лише зміцнює рішучість України та "поглиблює нашу відданість підтримці України у її боротьбі".

"Ще більше життів трагічно втрачено, коли російські ракети влучили в черговий житловий будинок", - зазначила вона.

Зазначимо, що жорстоке вбивство мирних мешканців у багатоповерхівці в Умані шокувало не лише посла США, а й посла Великої Британії в Україні Мелінду Сіммонс, друзі якої перебували у місті на момент атаки.

А посол Ізраїлю висловив співчуття родинам загиблих, нагадавши, що місто має особливе значення для євреїв усього світу. І правда, щороку десятки тисяч ортодоксальних євреїв їдуть в Умань на свято Рош га-Шана до могили рабина Нахмана.

"Ми поділяємо біль невинних смертей і стоїмо разом із людьми України у цю важку годину, після російського ракетного обстрілу, який призвів до загибелі мирних жителів, деякі з них в Умані, особливому місці релігійного та культурного значення для євреїв всього світу", — написав Бродський.

А от депутат Європейського парламенту Гі Вергофстадт вкотре привернув увагу до того факту, що воєнні злочини Росія продовжує здійснювати під час головуванні в Радбезі ООН, організації, що мала б підтримувати міжнародний мир.

Нагадаємо, що російські війська вранці 28 квітня випустили по Україні 23 ракети. Окрім Умані, постраждали також Дніпро та місто Українка у Київській області.

Читайте також:

Суми зводять з розуму: скільки українці почали заробляти у Польщі

Нові відпустки для українських чоловіків: тепер усі вирішуватимуть їхні дружини

Просто немає слів: на Рівненщині двоє військових відсиджувалися в тилу, але отримували бойові виплати