Деякі росіяни надмірно глибоко перейнялися закликами влади до складання доносів на тих, хто не погоджується з вторгненням військ Росії у мирну Україну.

Є випадки, коли батьки здають поліції своїх дітей, які не підтримують так звану "спеціальну військову операцію".

Днями стало відомо, що 59-річна москвичка написала заяву на свою дочку, яка, за її словами, "займає надто проукраїнську позицію".

Як повідомляє Baza, приводом для сімейного розбрату стали критичні зауваження дівчини щодо вторгнення російських військ в Україну. Вона вже не раз розповідала своїм рідним та близьким, що виступає категорично проти війни і навіть на цьому ґрунті посварилася зі своєю сестрою та її чоловіком.

"Під час внутрішньосімейних дебатів Тетяна та Ірина остаточно посварилися - аж до того, що через три дні мати, причаївши образу, написала на дочку заяву.

Там жінка повідомила, що Ірина загрожувала їй розправою через недостатньо проукраїнську позицію. Дипломатичним шляхом залагодити цей конфлікт не вдалося, тому тепер у їхніх складних відносинах доведеться розбиратися поліцейським", - пише Baza.

Фото матері та дочки, які посварилися через війну в Україні

Раніше повідомлялося, що головним способом поскаржитися на свого співвітчизника у Росії став донос. Лише за перші шість місяців 2022 року Роскомнагляд отримав майже 145 тисяч таких звернень і їхня кількість з кожним днем ​​зростає. Доноси до РФ стали нормою і найчастіше стосуються повідомлень про війну проти України та вимог видалити "проукраїнську пропаганду".

Читайте також:

Путіна відмовилися садити до в'язниці: одна з країн зробила несподівану заяву

Починаються удари по Криму: окупантам радять звикати до повітряних тривог

Буде сюрприз: деяким українським пенсіонерам дадуть літні надбавки