На українських курців невдовзі можуть чекати кардинальні зміни.

Так, стало відомо, що народні депутати від партії "Слуга Народу" ініціювали законопроект щодо заборони на продаж будь-яких ароматизованих тютюнових виробів. Автори проекту зазначають, що ароматизовані тютюнові вироби заохочують куріння серед населення, особливо серед молоді.

Відповідний документ був зареєстрований у парламенті у четвер, 20 квітня під номером № 9227 "Про заходи щодо запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

народні депутати пропонують заборонити оптовий та роздрібний продаж в Україні таких тютюнових виробів:

  • сигарети з характерним запахом та/або зі смаком диму (до цієї групи увійдуть айкоси, гло, електронні сигарети);
  • сигарети, які містять смако-ароматичні добавки в будь-яких компонентах, у тому числі у фільтрі, папері, упаковці, капсулах або мають будь-які характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак сигарет, інтенсивність диму, а також тютюну для самокруток.

У записці пояснення до законопроекту сказано, що за даними дослідження КМІС, в Україні стрімко зростає вживання новітніх тютюнових виробів, у тому числі і електронних. Так, якщо у 2019 році лише 1% українців користувалися електронними цигарками, то у 2022 році цей показник становив уже 7%.

Крім того, проблема полягає у факті, що тютюнові вироби зі смако-ароматичними добавками поширюються переважно серед молоді 18-29 років, і це відбувається досить швидко.

Зареєстрований нардепами законопроект ще має пройти через різні етапи розгляду та підтвердження у Верховній Раді, але його реєстрація є першим кроком до можливої ​​заборони ароматизованих тютюнових виробів в Україні.

Читайте також:

На Тернопіллі віруючі московського патріархату заявили, що ракети по Україні запускає Бог

Нічого святого: на Житомирщині парафіянка московського патріархату знущалася над меморіалом загиблим українським дітям

Росіяни підіслали: на позиції українських воїнів прийшов лис і намагався вкрасти лопату. Відео