Археологи виявили докази існування Тартесійської цивілізації, яка довгий час здавалася міфічною. Їхні знахідки виявлені на південному заході Іспанії, в руїнах святилища. Вони відновили перші людські зображення цього народу, датованих V століттям до нашої ери.

Докладніше про це інформує сайт heritagedaily.com.

Тартесійці поєднували місцеві палеоіспанські та фінікійські риси. Ці общинності виділялися своєю високою культурою металургії та металообробки, і були вмілими ремісниками. У знахідках відновлено зображення жіночих божеств, які були створені ще представниками старої цивілізації. Інші три рельєфи фрагментарні та погано збереглися, але на одному з них вчені можуть розглянути зображення тартеського воїна.

Цікаво, що раніше археологи вважали, що тартесійці поклонялися лише тваринам, рослинам та священним каменям. Незначно, але відкриття підтримують припущення, що ця цивілізація мала унікальні релігійні уявлення.

Крім того, археологи виявили велике ісламське поселення біля іспанського міста Сарагоса. Раніше вважалося, що мусульмани з'явилися на Піренейському півострові значно пізніше, але розкопки доводять протилежне. Знахідка стародавніх гробниць і цвинтаря свідчить про те, що в цій частині світу існувало велике ісламське поселення, навіть коли ніхто не підозрював його існування. Здається, такі відкриття ще продовжуватимуть дивувати нас і змінювати наше уявлення про минуле.

Скріншот із сайту heritagedaily.com

Читайте також: