У Росії в четвер, 20 квітня 2023 року, заявили про черговий обстріл з боку України території Білгородської області. Ось тільки цього разу виявилося, що численні вибухи у Білгороді сталися через російського винищувача-бомбардувальника Су-34.

Так, винищувач-бомбардувальник Су-34 російських ВКС увечері 20 квітня мимоволі вдарив по Білгороду, випливає із повідомлення Міноборони Росії.

Повідомлення військового відомства про подію, опубліковане інформаційними агентствами, вкрай лаконічно: "20 квітня 2023 близько 22:15 по Москві при виконанні польоту літака Су-34 Повітряно-космічних сил над містом Білгород стався нештатний сход авіаційного боєприпасу".

При цьому чому стався "нештатне падыння" і який саме впав "авіаційний боєприпас", Міноборони Росії уточнювати не стало. Там також не пояснили, чому Су-34 з таким боєкомплектом пролітав над житловими кварталами Білгорода, а не оминав місто.

Через щасливий збіг обставин ніхто не постраждав. Однак серед житлового масиву утворилася величезна вирва, а один легковий автомобіль вибуховою хвилею закинуло на дах магазину. Щоправда, пізніше виявилося, що "боєприпасів, що впали", було два і одна з авіабомб спочатку потрапила в будинок.

Як написав російський Telegram-канал Baza , бомба, яку в суботу діставали з-під землі, під час падіння з літака спочатку потрапила до багатоповерхового будинку.

"Вона знесла балкони на трьох поверхах будинку, розташованого за адресою Шаландіна 15, і лише після цього пішла глибоко під землю. Наразі вже почалися роботи із вилучення снаряда", - сказано в повідомленні.

Увечері 22 квітня знищення вибухонебезпечного предмета було здійснено на полігоні у Яковлівському районі. З цієї причини режим НС, введений при виявленні авіабомби на вулиці Шаландіна, було скасовано.

Співробітники комунальних служб вже усувають наслідки НП на вулиці Шаландіна.

А ось експерти оглянули будинок № 25 на проспекті Ватутіна після НП, що сталося 20 квітня, і заявили, що "видимих ​​пошкоджень немає, проте найближчим часом буде проведено більш детальний огляд".

За потреби проведуть будівельну експертизу", – повідомив губернатор.

Читайте також:

Невже реанімують Путіна? Терміновий дипломатичний борт РФ вилетів до Берліна і терміново повернувся

Прикинулися маленькими хлопчиками: два амбали намагалися втекти з України, але їх чомусь затримали. Фото

Не вийшов із бою: обірвалося життя відомого командира, який визволяв Харків