Хвилі екстремальної спеки, незвичайний холод зі снігом, градові шторми, руйнівні лісові пожежі... ще ніколи за всю історію цивілізації людина не стикалася з таким стрімким зростанням природних катастроф, як останнім часом. Особливо аномалії природи провокують множинні градові шторми.

Так, 19 квітня Національна метеорологічна служба США закликала американців подбати про власну безпеку та перейти до притулку. Справа в тому, що Оклахому, Канзас та Айову атакували торнадо та сильна гроза в середу ввечері. Про це пише Associated Press .

Крім того, стихійне лихо зачепило штати Небраска, Міссурі, Техас, Оклахома та Айова. У деяких із цих регіонів було зафіксовано град розміром із тенісний м'яч.

Щоправда, сильніше за інших постраждав штат Оклахома.

Так, у штаті одночасно спостерігалися торнадо, сильний вітер та гроза з великим градом. Через негоду навіть пошкоджено лінії електропередач — понад 23 тис. абонентів штату залишилися без світла. Крім того, було повалено дерева, пошкоджено або зруйновано будинки та будівлі. Пошкодження також отримали університет Оклахоми у Шоні та аеропорт штату.

За повідомленням місцевої влади, у місті Коул (штат Оклахома) щонайменше двоє людей загинули. Точна кількість постраждалих поки що неясна, проте повідомляється, що крім загиблих ще кілька людей було госпіталізовано.

У Мережі навіть з'явилося відео від одного з "мисливців за торнадо", який потрапив у зону великого граду - кулька льоду розміром із куряче яйце розбила лобове скло любителя гострих відчуттів.

Слід зазначити, що руйнування сталися після того, як останніми тижнями в Середньому Заході та Півдні Сполучених Штатів промайнула серія торнадо, внаслідок яких загинули щонайменше 26 людей.

За інформацією видання New York Post , ще одна хвиля сильних гроз станеться біля фронту, особливо від середньої та верхньої прибережної рівнини Техасу до західної Луїзіани. Декілька сильних штормів також можуть поширитися далі на північ і схід на інші частини Луїзіани, а також Міссісіпі, південно-східний Арканзас та південний захід Теннессі.

Читайте також:

Коли чекати на масовану ракетну атаку: українців попередили про удар

У мережі показали найтовстішого кота у світі: він важить як дитина

Вже не знають, як лікувати: у Росії розповіли про напад Путіна, основні ліки не діють