Експерти у сфері інформаційних технологій рекомендують не вимикати комп'ютер та використовувати "сплячий" режим.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

При включенні комп'ютера відбуваються складні процеси по запуску всіх необхідних програм та операційної системи, який може тривати від кількох секунд за кілька хвилин. Тим не менш, "сплячий" режим дозволяє комп'ютеру набагато швидше прокинутися для роботи. Для цього досить просто поворушити мишею або натиснути кнопку на клавіатурі.

Однак необхідно враховувати деякі нюанси. Якщо в комп'ютер встановлено застаріле "залізо" і користувач любить запускати багато різних програм, вихід з "сплячого" режиму може зайняти час і призвести до зависання системи. Проте сучасні комп'ютерні комплектуючі не викликають таких проблем.

Що стосується несправностей ПК при запуску, то вони відбуваються в основному, коли змінюється вологість у приміщенні, і мікрочастинки вологи залишаються на деталях комп'ютера. У момент включення відбувається коротке замикання або порушення опору в ланцюгах, що може призвести до виходу будь-якої деталі. Також є небезпека стрибка напруги, яка також може пошкодити комп'ютер.

Щоб уникнути деяких проблем, не слід постійно вимикати ПК, особливо якщо у вас старий комп'ютер. Краще використовувати джерело безперебійного живлення або хороший фільтр. Вони допоможуть згладити пульсації напруги та уникнути проблем при включенні комп'ютера.

Також можна використовувати ПК як сервер для зберігання файлів. При правильному налаштуванні ви зможете отримувати файли через інтернет з будь-якої точки світу. У цьому випадку енергоспоживання буде невисоким. Якщо ви вирішите завантажувати файли на комп'ютер у режимі "вночі", енергоспоживання також буде мінімальним, якщо вимкнути монітор.

Читайте також: